Bouillon

Een prachtig oud stadje aan de rivier La Semois

Bouillon is een prachtige oude stad waar de Burcht van Godfried van Bouillon indrukwekkend aanwezig is. De burcht is gebouwd op een massieve rots aan de rivier La Semois. De Burcht van Godfried van Bouillon is de oudste vesting in Belgie. In het zomerseizoen worden er rondleidingen in de burcht gegeven. En op het ereplein wordt dagelijks een roofvogel demonstratie gegeven door ervaren valkeniers.

De prachtige rivier La Semois

Er is veel te genieten in Bouillon. De prachtige rivier La Semois met haar adembenemend mooie oevers biedt vele mogelijkheden. Van heerlijk aan de oever zitten en pootje baden tot kajakken. Op veel plaatsen is de rivier ondiep en kunnen kleine kinderen (onder het toeziend oog van de ouders) lekker in het water spelen. Wel schoenen aan doen vanwege de stenen in het water.

Wandelen

De mooie wandelroutes zijn talrijk. Een wandeling door de bossen kan wel eens heel speciaal worden door een ontmoeting met een ree of een wild zwijn. Ook in de dierentuin kunt u genieten van vele diersoorten en voor de kinderen is er een mooie speeltuin en natuurlijk is er ook een restaurant.

Godfried van Bouillon

Zeer de moeite waard is de Archeoscoop Godfried van Bouillon. Een fascinerende en magische audiovisuele voorstelling met speciale effecten die u duizend jaar terug in de tijd brengt om Godfried en zijn kruisvaarders te volgen op weg naar Jeruzalem.

expositie van archeologie

Een bezoek aan het Musee Ducal mag niet ontbreken. Het museum is gevestigd in een 18de eeuws pand. U vindt hier een prachtige expositie van archeologie uit de omgeving, de ijzerindustrie en de folklore. Binnen het museum is ook het museum van Godfried van Bouillon gevestigd. Hier kunt u souvernirs van de kruistocht bewonderen zoals wapens en religieuze objecten. En, heel indrukwekkend, een kopie van de graftombe van Godfried van Bouillon. (de originele bevindt zich in Jeruzalem)

Fietsen, abseilen, vissen, kajakken en surveivelen zijn enkele van de vele sportieve mogelijkheden in Bouillon.

U kunt in Bouillon volop genieten van de culinaire hoogstnadjes die de koks in de vele restaurants u voor toveren. Een lekker Belgisch biertje hoort daar uiteraard ook bij!